Profiili

Olen Tommi Toivonen, ja ammatti valitsi minut. Kokemusta asianajotoiminnasta minulle on karttunut jo 1990-luvulta hoitaessani oikeustieteen opiskelijana asiakastoimeksiantoja tuomioistuimissa.

Valmistuin Helsingin yliopistosta vuonna 2000 ja aloitin pian auskultoinnin Lohjan käräjäoikeudessa (nykyisin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus), ja ansaitsin varatuomarin arvonimen vuonna 2001.

Varsinaisen asianajajaurani aloitin Asianajotoimisto Tiina Nystén Ky:n palveluksessa lokakuussa 2001. Minut hyväksyttiin Suomen Asianajajaliiton jäseneksi 2005. Vuonna 2008 sain kutsun Asianajotoimisto Nystén & Co Oy:n osakkaaksi. Toimin osakkaana ja toimitusjohtajana huhtikuun loppuun 2021 asti, jolloin koin ajan olevan valmis oman asianajotoimiston perustamiseen.

Hoidan mielelläni haasteellisia riita- ja rikosasioita. Tyytyväiseltä asiakkaalta saatu positiivinen palaute on ehdottomasti paras kannuste.

Työni vaihtelevuus kiehtoo minua ja sen inhimilliset ulottuvuudet ovat lähellä sydäntäni. Jokainen toimeksianto on merkityksellinen. Asianajaja-ammatissa työskentely on osoittanut, että luonteeni sosiaalisuus, puhetaito ja eräänlainen pelisilmä sopivat hyvin tähän työhön.

Tatamilla saamani opit ja kokemukset mielenhallintaan kantavat minua edelleen työurallani. Mahdolliset ylimääräiset höyryt puran työpäivän jälkeen kuntosalilla. Kelien niin salliessa irrottaudun maastopyörän selkään, suksille taikka purjelautailemaan meren jäälle ja aalloille. Hyvä fysiikka on yhteydessä hyvään psyykeen, jotka molemmat edistävät työssä jaksamista ajoittain raskaitakin toimeksiantoja hoidettaessa.

Oikeustieteen kandidaatti 2000 (Helsingin yliopisto/Albert-Ludwigs-Universität, Freiburg 1997)

auskultointi 2000–2001 (Lohjan käräjäoikeus)
asianajaja 2005
Sähköposti: tommi(at)aatoivonen.fi
Puhelin: 050–5224871